"Росийская газета": Развалено в България 14.09 | 11:04

България бавно, но сигурно загробва своята репутация на туристическа дестинация

От Петя Михайлова

България бавно, но сигурно загробва своята репутация на туристическа дестинация.

Няма съмнение, че краят на летния сезон на 2011 г. ще се превърне в кошмар за българските туроператори в началото на 2012 г., когато руснаците масово ще изберат други курорти, като обърнат гръб на "Златни пясъци", "Слънчев бряг" и хиляди други хотели в България.

Това пише в. "Росийская газета" в свой коментар под заглавие "Развалено в България".

При това за запомнящата се антиреклама българите трябва да благодарят само на себе си.

През последните пет дни всички руски медии започват и завършват своите новинарски блокове с информации за България. Като от фронтова линия всеки ден се съобщава колко още руски граждани не могат да се върнат от почивка у дома.

Реакцията на българските "заинтересовани и официални лица" обаче беше прекалено бавна, за да могат да  кажат с чиста съвест, че са направили всичко по силите си.

Според авторите на коментара, ако на мястото на руските туристи на летищата в Бургас и Варна са били британци или германци, проблемът е щял да бъде решен за часове или за денонощие.

"Но братушките може да почакат. Такава е народопсихологията на повечето българи, колкотото и да възразяват по този повод официалните лица в София", отбелязват от вестника.

Всичко това обаче беше наблюдавано от десетки хиляди руснаци, които догодина ще се замислят къде да дадат парите си, за да почиват качествено, заключава вестникът.

Водещи

Най-четени