Благоевград развива туризма си чрез международен проект 03.01 | 16:26

Цели се интегриран подход в развитието на туризма

От Елена Кирилова

Благоевград ще бъде партньор по международен проект, който цели развитието на интегрирани планове за туризъм, предаде БТА.

В работата ще се включат също италианските провинции Кампобасо и Римини, община Лече, хърватските общини Глина и Дубровник, регионът на езерото Балатон в Унгария, гръцката община Кавала, Агенцията за икономическо развитие на Сараево в Босна и Херцеговина, Центърът за бизнес развитие на словенския град Крани, както и Западният район за развитие в Унгария.

Идеята е да бъде създаден интегриран подход в планирането и развитието на туризма в Югоизточна Европа. За целта ще бъдат популяризирани не само главните туристически дестинации, но и цели райони около тях.

Предвиждат се мерки за удължаване на туристическия сезон и за насърчаването на икономическата устойчивост на сектора. Освен това ще се търсят начини за подобряване на предлагането на туристическите услуги.

Проектът е финансиран от оперативната програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа”. Той ще приключи през септември 2014 г.

Най-четени