Круизната индустрия приема нови политики за безопасност 04.07 | 11:57

Круизните компании искат да осигурят сигурност и спокойствие на пътниците

От Елена Кирилова

Две нови политики са приети от круизните линии с оглед на безопасносттаслед катастрофата, която сполетя "Коста Конкордия" по-рано тази година, съобщава в. Telegpraph.

Предвид случилото се през януари тази седмица Международната асоциация на круизните линии (CLIA)  и Европейския круизен съвет (ECC) обединиха усилията си за подобряване на безопасността на пътниците на борд на круизните лайнери.

Мерките включват записване от персонала на данните и националността на всеки пътник, така че търсенето и спасяването по време на евакуация да се случват далеч по-лесно.

Втората процедура по безопасността включва набор от 12 универсални инструкции, които трябва да бъдат дадени на пътниците по време на общите тренировки. Става дума за описание на ключовите системи за безопасност, обяснение на маршрутите за спешна евакуаци, както и инструкции за това как да се разпознават аварийните изходи на кораба.

Новите политики следват мерките, обявени през април от CLIA и EEC, които включват ограничаване посещенията на мостове и изискване за съхраняване на допълнителни спасителни жилетки на всеки круизен кораб.

"Нашата индустрия продължава да предприема набор от мерки, които ще подобрят безопасността на пътниците и екипажа”, обясни Кристин Дъфи, президент и главен изпълнителен директор на CLIA.

Според Мандреди Лефебре Довидио, председател на EEC, новите мерки ще предоставят на пътниците по-голяма увереност, независимо на кой круизен кораб се качват.

Водещи

Най-четени