Нов лайнер наследява "Коста Конкордия" 07.05 | 08:58

Компанията Costa Croicere се отърсва от кризата и продължава с нов круизен кораб

От Елена Кирилова

Круизният оператор Costa Croicere се сдоби с нов огромен лайнер на 5 май, надявайки се, че след сблъсъка на най-големия кораб в Италия, сега настъпва нова ера за компанията, чиято репутация се срина след корабокрушението на "Коста Конкордия”.

Новата придобивка на компанията носи името Costa Fascinosa и е построена от държавната корабостроителница Fincantieri, съобщава Reuters. Лайнерът тежи 114 500 тона и на борда му има място за 3500 пътници.

Costa Croicere бързо възвръща позициите си - тя обяви, че през 2014 г. ще е готов още по-модерният кораб на фирмата, на който ще могат да се водят 5000 души.

"Ние не можем да пренебрегнем януарската авария. Беше наистина тежка за нас. Работим по въпросите, свързани със сигурността”, обясни главният изпълнителен директор на компанията Пиер Луиджи.

През януари "Коста Конкордия” удари риф в близост до остров Giglio, край бреговете на Тоскана. Корабът се преобърна и уби най-малко 30 души. Според следователите причината за катастрофата се дължи на факта, че капитанът е повел кораба твърде близо до брега.

Инцидентът разтърси индустрията на круизните кораби и се отрази пагубно на резервациите, тъй като хората имаха големи опасения относно безопасността на огромните модерни круизни лайнери, които плават по моретата с хиляди пътници на борда.

Въпреки тази криза и икономическия спад, Costa успя да се справи с нестабилното си положение и в момента броят на резервациите е същият, както миналата година по същото време.

Водещи

Най-четени