Стартира изложението за образование и туризъм "Открий Америка" 07.03 | 12:52

То беше открито в НДК лично от посланика на САЩ у нас Марси Рийс

От Гергана Златкова

Под домакинството на посолството на САЩ у нас и Американската търговска камара в Националния дворец на културата започна изложението "Открий Америка".

То има за цел да популяризира в България на възможностите на пътуване, туризъм и образование в САЩ.

Изложенито откри лично посланикът на САЩ у нас Марси Рийс.

Сред участниците в него са Austrian Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines, Premier Tours, Vakanzia.bg, Contitrans M, Integral, Orange Education, Usit Colours, Viking, и ZIP Travel.

Има и представители и от Консулския отдел към Посолството на САЩ, Търговската служба на САЩ, Земеделската служба на САЩ, Американската търговска камара и Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт”.

В речта си по време на откриването, посланик Рийс приветства всички българи и заяви, че очаква повече младежи да изберат да продължат образованието си в колежите и университетите на САЩ.

Рийс заяви, че екипът на посолството се стреми да направи максимално гъвкава и ускорена процедурата по издаване на туристически и студентски визи.

Всеки, който има въпроси относно туризма и възможностите за обучение зад океана е добре дошъл в посолството, където ще получи изчерпателна информация и консултация за процедурата по получаване на виза. 

Изложението ще продължи до 18 часа, а входът за всички желаещи да се запознаят с възможностите за пътуване, туризъм или обучение в САЩ е свободен.

От 14 часа ще се проведе среща с генералния консул Дебора Кембъл, а от 16 часа Емили Уолмън , помощник издател на Lonely Planet за Северна и Южна Америка ще изнесе лекция на тема: "Тайните на нискобюджетното пътуване в САЩ”.

На тези, които се интересуват от нискобюджетните пътувания, но живеят извън София, ще бъде дадена възможност да зададат въпроси на Емили Уолман през Facebook страницата на Посолството на САЩ на 8 март.

Най-четени