Уикенд идея: Местността "Камъка" 08.03 | 09:34

Открийте потайностите, скрити в района на Велико Търново

От Марина Митева

Когато решите да пътувате, не забравяйте, че малките места също имат своя чар и често никому неизвестните пътеки и местности се запечатват много по-силно в умовете ни от далеч по-известните дестинации.

Ако се чудите накъде да потеглите този уикенд, имаме страхотно предложение за вас - местността "Камъка”, която се намира в близост до Велико Търново.

Това място ще ви смае с невероятната гледка, която се открива от него, но и ще ви прикани да се разходите по пътеките в околността.

Всъщност хълмът е символ на Горна Оряховица и в града няма точка, от която той да не се вижда.

Откриването на "Камъка” не е никак трудно. В края на града има отбивка за хижа "Божур”, по която трябва да потеглите и да следвате указателните табели.

Ако предпочитате разходките, то по-добре оставете колата си още в началото на отбивката и продължете пеша. Пътят минава през гората, така че няма как преживяването да не е приятно.

Гората постепенно ще бъде изместена от храсти, а след това от камъни, но от върха ще станете свидетели на величествена гледка. Стига времето да е ясно, ще можете да видите върховете на Стара планина.

Пред очите ви ще се озоват Ляковския и Преображенския манастири, Велико Търново и дори Арбанаси.

Дори в зимни условия пътеките в района са лесно проходими и няма да има какво да ви попречи да разгледате. Според местните легенди на хълма е струпана неподозирано голяма положителна енергия.

Още интересни места в България можете да откриете благодарение на Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени