Хотелиерите се плашат от тежък летен сезон 07.03 | 21:09

Според тях проблемите със Закона за туризма ще се окажат сериозна бариера

От Елена Кирилова

Хотелиерите в Слънчев бряг смятат, че ги очаква труден летен сезон, въпреки че прогнозите на експертите сочат, че ще има ръст в туристическите посещения, съобщава bTV.

Безпокойството на представителите на хотелиерския бранш се корени в неприемането на Закона за туризма и неяснотите около предстоящите туристически борси.

Ако тези проблеми не бъдат решени, хотелиерите заплашват, че ще излязат на протест.

Хотелиерите в Слънчев бряг проведоха първата за тази година среща с ръководството на курорта и с представители на полицията.

По време на срещата бяха обсъдени мерките за летния сезон, свързани с транспортната схема, сигурността, търговията, поддръжката на инфраструктурата и разширяването на видеонаблюдението.

Няма изгледи да намери решение спорът кой да поддържа алеите, зелените площи и осветлението.

Едно от главните искания на хотелиерите е да не плащат такса на държавата и на общината. От акционерното дружество настояват туристическият данък да отива в държавния бюджет и да се преразпределя за инфраструктурата. По този начин Слънчев бряг няма да прилича на сметище.

Искането на представителите на бранша е да бъдат приети поправките в Закона за туризма, така че да се решат настоящите проблеми.

Водещи

Най-четени