Уейн Рууни се врече във вярност на сър Алекс 10.01 | 18:20

"Бих играл за него до края на кариерата си", заяви английският национал, разсейвайки спекулациите за конфликт между двамата

От Константин Симидчийски

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни отново затвърди отдадеността си на "червените дяволи и сър Алекс Фъргюсън, като заяви, че ще е щастлив, ако никога не играе под ръководството на друг мениджър.

Отношенията между Фъргюсън и Рууни отново бяха поставени под въпрос, след като нападателят бе изваден от групата за мача с Блекбърн преди Нова Година, заради нарушен вечерен час.

В последствие се появиха слухове, че Юнайтед е готов да изслуша оферти за Рууни, но играчът, клубът и Фъргюсън бързо отрекоха това. Рууни обаче настоява че уважението му и желанието му да играе за Фъргюсън не са намалели.

"Сър Алекс е най-великият мениджър на всички на времена. Разбира се, че бих искал да играя за него до края на кариерата ми", заяви Рууни в Цюрих, след като бе избран в Отбора на годината на ФИФА.

"Той е велик мениджър и е една от най-големите причини да дойда в Манчестър Юнайтед. Както съм казвал преди, в моите очи той е най-добрият в историята. Успехите му и трофеите му говорят сами за себе си. Той е невероятен мениджър и е направил толкова много за футбола и за моята игра. Заради ежедневната си отдаденост на работата изпъква на преден план. Той е там преди играчите и си тръгва след теб. Отдадеността му и желанието му за победа са невероятни."

Рууни бе номиниран и за Гол на годината, но не спечели заради бразилската сензация Неймар.

"Не бях разочарован, че загубих", сподели той пред The Sun. "Честно казано, за пръв път видях гола на Неймар. Беше невероятен, премина през шестима души. Голът беше прекрасен, така че не съжалявам."

Водещи

Най-четени