БЧК уверява, че няма непрозрачност по кампанията за Бисер 20.03 | 20:43

Кампанията не е свършила, казват от организацията

От Ивайло Ачев

Кампанията за набиране на средства в помощ на жителите на пострадалото от наводнение село Бисер продължава до края на март, съобщават от пресцентъра на БЧК.

Изричното уточнение идва като отговор на появили се в медиите у нас сигнали за разправии сред жителите на селото и обвинения в непрозрачност при разпределението на събираните от благотворителни кампании средства.

До момента по банковата сметка на БЧК са набрани 688 033 лв., а 192 217 е броят на изпратените SMS – на кратък номер 1255 за трите мобилни оператора. Разпределението на събраните средства ще стане от специално учредената Обществена комисия, в чийто състав са включени представители на Българския Червен кръст, на партньорите в кампанията, на държавни институции и на медиите. Това е ангажимент, който БЧК пое още при обявяването на фондонабирателната кампания. Ще бъде спазена и волята на отделните дарители.

За предстоящите заседания на комисията и за решенията, които тя ще вземе, ще бъдат уведомени своевременно както медиите, така и всички заинтересовани страни. Няма никакви основания за безпокойства и тревоги у пострадалите във връзка със събраните в кампанията средства, уверяват от БЧК. Те ще бъдат похарчени по предназначение - за преодоляване на щетите от наводненията.

БЧК и Обществената комисия ще разпространят чрез медиите и публичен отчет за разходването на средствата.

Водещи

Най-четени