Най-голямата колекция обувки съдържа 12 000 чифта 24.04 | 14:36

Тя се помещава с музей в Нортхемптън

От Елена Кирилова

Ако всеки път, в който видите колекцията обувки на Кари Брадшоу в "Сексът и градът”, се впечатлявате, то може би е време да ви дадем още един повод за въздишка.

В Нортхемптън се намира най-голямата колекция от обувки в света. Тя събира повече от 12 000 чифта, които се помещават в истински музей, често наричан "гигантската кутия за обувки", съобщава в. Daily Mail.

Сред множеството ботуши, сандали и обувки на токчета се срещат и истински парченца история, като сатенените чехли, носени от кралица Виктория в деня на сватбата ѝ на 10 февруари 1840 г. Множеството експонати всъщност показват как модата в обувките се е изменяла с течение на времето.

Нортхемптънският музей и арт галерия официално отвори отново врати миналата седмица, след като шест месеца не работеше поради ремонт. Срещу солидната сума от 380 000 евро музеят се сдоби с модерно осветление, нови подови настилки и нови витрини.

По време на обиколката в галерията посетителите имат шанса да проследят историята на обущарството и да видят как се е развила историята на обувките. За фенките на Кари Брадшоу има достатъчно екземпляри от колекциите на Маноло Бланик, Вивиън Уестууд и Салваторе Ферагомо.

По думите на Брандън Елдред, който работи в музея, мястото е било трансформирано, за да се създаде отворено, модерно и приветливо пространство, което да бъде подходящ дом на подобна колекция.

Водещи

Най-четени