Протести "за" и "против" Закона за горите в София 19.06 | 15:40

И двата са насрочени за утре (20 юни), в различно време

От Кремена Бедерева

Два митинга и шествия във връзка с промените в Закона за горите ще има утре (20 юни) в София. 

Столичната община е съгласувала искане за провеждането на шествие и митинг от сдружението "Природата за хората и регионите" в подкрепа на Закона за горите. Това сдружение се свързва с Цеко Минев. 

От 8 до 14 ч. на 20 юни ще  бъде забранено паркирането на пл. "Народно събрание" и в  югозападната част на пл. "Св. Ал. Невски". От 11 ч. по преценка на полицията може да бъде забранено преминаването на превозни средства по ул. "Цар Шишман" - между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител".

Шествието ще се състои от 12 ч. от пл. "Народно събрание", по бул. "Цар Освободител" до пл.  "Независимост" с митинг пред Президентството. От 13 до 14 ч. ще се състои митингът на пл. "Народно събрание".

Преди провеждането на проявата организаторите ще трябва да внесат депозит от 5 хил. лв. за покриването на евентуални щети върху транспортната инфраструктура заради разполагането на две машини за обработка на ски-писти.

Другата протестна проява ще е на гражданската група "За Витоша", част от коалицията "За да остане природа в България". Заради нея ще се забрани от 14 до 21:30 ч. престоят и паркирането на превозни средства на пл. "Народно събрание".

Шествието ще се  състои от 18:30 ч. от НДК по маршрут от бул. "Витоша", пл. "Света Неделя", ул. "Съборна", ул. "Леге", бул. "Цар  Освободител" до пл. "Народно събрание", където ще се състои митинг.

Водещи

Най-четени