Вече си имаме и стандарт за кашкавала 16.11 | 10:54
Най-важното е, че според новия стандарт кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко

Вече е в сила нов стандарт за производството на кашкавал. В магазините продуктът ще се отличава с надпис „Български кашкавал“ и обозначение „БДС 14“ от 2010 г.
„Най-важното е, че според новия стандарт кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко. Определени са и сроковете, в които продуктът трябва да зрее“, уточни пред БНР Ивелин Буров от Института по стандартизация.
По думите му кашкавалът от краве мляко, който е произведен по този стандарт, трябва да зрее задължително 45 дни.
За кашкавалите от овче мляко и от смесено мляко срокът е 60 дни.
В продукта по стандарта няма да се добавят консерванти, емулгатори и всякакви добавки, с които сме свикнали през последните години. „Идеята е да се запази традиционната рецепта за българския кашкавал“, обясни Буров.
Водещи
-
Горски служители излизат на протест с искане за достойно възнаграждение
В съобщението се посочва още, че в края на юни е проведена среща с министъра на земеделието и...
10.07 | 10:14
-
Пияната Дебора возила 6-годишния си син
Фолкпевицата Дебора беше задържана с 3.14 промила алкохол, след като предизвика катастрофа в...
10.07 | 09:59
-
Огнена стихия: Каква е обстановката в страната след пожарите и силния вятър
За по-малко от три часа са били обработени над 36 сигнала, подадени на дежурните телефони на...
10.07 | 09:15
Най-четени
-
МВнР предупреди за проблеми с полетите до Италия
Генералното консулство в Милано отговаря на телефонeн номер:+39-02-35987381 и мобилен телефон...
10.07 | 08:59