Slow Food в България: Битката за малките 08.12 | 14:15
Една от основните цели на организацията е подкрепата на традиционното производство

Световното екологично движение Slow Food проведе няколко събития през ноември като целта е да насочи вниманието към малките – ферми и производители и тяхната роля за устойчивото развитие на селските региони.
Към малките фермери и фирми у нас важат същите прекалено стриктни изисквания за хигиена и други бюрократични трудности, които често затрудняват регистрацията на производителите, допълват още еколозите.
"Властите не разбират важността относно подкрепата на традиционните производители", коментира координаторът на Slow Food в България Десислава Димитрова.
Slow Food е една от големите европейски екологични организации. Тя е създадена от италианеца Карло Петрини през 1986 година като отговор на американския начин на живот и бързото хранене (Fast Food). Една от основните идеи е подкрепата на местното производство и насърчаване на отглеждането на традиционни култури като начин за опазване на идентичността и околната среда.
В България Slow Food определи няколко характерни продукта, сред които зеленото сирене от района на с. Черни Вит и смилянският боб, както и каракачанската овца и производните млечни продукти от района на с. Влахи, община Кресна.
Водещи
-
След срещата Тръмп - Зеленски: "Томахоук" за Украйна - под въпрос
"Даването на Украйна на "Томахоук" ще означава по-голяма ескалация и много лоши неща могат да...
18.10 | 09:45
-
Спорт по телевизиите в събота
18.10 | 09:15
Най-четени
-
Спорт по телевизиите в събота
18.10 | 09:15
-
След срещата Тръмп - Зеленски: "Томахоук" за Украйна - под въпрос
"Даването на Украйна на "Томахоук" ще означава по-голяма ескалация и много лоши неща могат да...
18.10 | 09:45