Далас изравни серията с Маями след победа с 86:83 в мач №4 08.06 | 07:44

Въпреки че игра болен Дирк Новицки за пореден път бе над всички за Далас, завършвайки срещата с дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби

От Мариян Найденов

Отборът на Далас Маверикс постигна инфарктна победа с 86:83 над Маями в мач номер 4 от финалната серия в НБА, игран в "Американ Еърлайнс Център" в Далас. Така Маверикс изравниха резултата в серията на 2:2.

След изключително оспорван и динамичен мач, домакините стигнаха до страхотен обрат в последните 10 минути на срещата. Тогава настъпи часа на Дирк Новицки, който въпреки че се бореше с грип, наниза 10 от своите 21 точки в двубоя точно тогава и помогна на отбора си да стигне до победата. Далас охладиха "горещите" със серия от 21 срещу едва 9 точки за гостите и така стигнаха до обрат в мача.

Въпреки че игра болен Дирк Новицки за пореден път бе над всички за Далас, завършвайки срещата с дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби. Джейсън Тери добави 17 точки, Шон Мериън отбеляза 16, а Тайсън Чандлър допринесе за победата с дабъл-дабъл от 13 точки и 16 борби.

За гостите от Маями най-полезен бе Дуейн Уейд, който стана наниза 32 точки, а Крис Бош добави 24 точки, като никой друг играч на Маями не успя да приключи с двуцифрен точков актив. Много слаб ден имаше другата голяма звезда на "горещите" - Леброн Джеймс, който завърши с едва 8 точки, към които добави 9 борби и 7 асистенции.

Следващият пети мач от серията ще се играе на 10 юни (петък) от 04:00 часа българско време, а домакин отново е Далас.

Водещи