Драмата около Ван Перси скара шефовете на Арсенал 05.07 | 16:20

Част от акционерите на клуба нападнаха мажоритарния собственик Стан Крьонке

От Константин Симидчийски

Решението на Робин ван Перси да не поднови контракта си с Арсенал доведе и до раздори в ръководството на клуба.

Акционерите Алишер Усманов и Фархад Мошири използваха момента, за да атакуват мажоритарния собственик на "топчиите" Стан Крьонке (на снимката), публикувайки специално писмо, адресирано до американския милиардер.

Инвестиционният инструмент на Усманов и Мошири "Ред & Уайт Секюритис" притежава около 30% от акциите на лондонския клуб, като двамата бизнесмени атакуваха Крьонке, обвинявайки го в липсата на гаранции относно светлото бъдеще на Арсенал.

Цел, която става все по-трудно достижима, имайки предвид, че "артилеристите" продължават да губят най-добрите си футболисти в последните години.

"Нашият мениджър, а не акционерите, трябва да се се оправя със стегнатите финанси на клуба, както и да носи на раменете си товара от продажбата на най-добрите ни футболисти, което изплаща дълговете около строежа на новия стадион. Продължавайки да търси по-евтини заместници на напусналите", пишат в писмото си Усманов и Мошири, давайки рамо на мениджъра Арсен Венгер в създалата се ситуация.

"Всичко това, съвсем естествено, се случва за сметка на резултатите, които се постигат на терена. Тази политика води до раздяла с най-добрите футболисти на клуба, често преминаващи в редиците на нашите преки конкуренти. Дори играчите на Арсенал вече си задават въпроси, свързани с бъдещето на клуба и неговите амбиции. Ситуацията с нашия капитан и лидер Робин ван Перси е пример за всичко това".

"Отново сме на път да загубим знаков за клуба футболист, защото не можем да му дадем гаранции относно бъдещата ни посока и увереността, че ще печелим трофеи. Като клуб на топ ниво сме длъжни най-малкото да изравним, ако не да подобряваме офертите, които другите отбори отправят към нашите най-добри състезатели", добавят акционерите.

Водещи

Най-четени