Цвети: Миналогодишната победа над Винъс преобърна живота ми 27.06 | 13:38

Срещата между Пиронкова и Уилямс ще започне днес около 17:00 часа българско време на Централния корт на Уимбълдън

От Мариян Найденов

Британският ежедневник Daily Mail посвети специален материал на най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова в навечерието на осминафиналния й сблъсък с Винъс Уилямс на Уимбълдън. Ето и историята на Цвети през погледа на изданието. /Материалът е без редакторска намеса/.

Тя бе малко известната българка, която спря Винъс Уилямс на Уимбълдън миналата година. Сега Цветана Пиронкова получава шанса да повтори успеха си над именитата съперничка в един от най-очакваните мачове от програмата на 1/8-финалите на турнира.

Българката няма особени успехи след чудесното представяне в Лондон през 2010-та, но Пиронкова се чувства много удобно на трева. Тя успя да измъкне сет на Серина Уилямс в Ийстбърн, а в петък записа категорична победа над миналогодишната финалистка на Уимбълдън Вера Звонарьова. 23-годишната тенисистка е готова да разочарова поредната фаворитка.

"Миналата година бе невероятна във всяко отношение за мен. До този момент само бях мечтала за това", сподели приятни спомени българката. "Помня, че бях много спокойна и не чувствах напрежение. Усещах подкрепата на публиката, която ми даваше допълнителни сили да продължа напред".

Миналогодишната изненадващо лесна победа над фаворитката на Уимбълдън Уилямс буквално променя живота на Пиронкова. В момента тя е най-известната тенисистка на страната си и се намира на завидното 33 място в световната ранглиста на WTA.

"Животът ми се промени много след победата над Винъс. Това бе не само личен успех, станах първата българска тенисистка, достигнала полуфинал на Уимбълдън. Спомням си хилядите хора, дошли да ме посрещнат на летището след успеха в Лондон. Всеки вестник, списание и ТВ шоу в страната искаше да се свърже с мен. Бе много трудно да се съсредоточа върху играта си при цялото това внимание".

Евентуален повторен успех над Винъс ще осигури слава на Пиронкова не само в родните издания, а ако има място, където победата й над американката е най-вероятна, това със сигурност е на трева в Лондон.

Срещата между Пиронкова и Уилямс ще започне днес около 17:00 часа българско време на Централния корт на Уимбълдън.

Водещи

Най-четени