Цвети Пиронкова стартира успешно в надпреварата на двойки на Уимбълдън 26.06 | 09:16

Ракета номер 1 на България и партньорката и Шанел Скипърс записаха авторитетна победа над тандема Мария Кириленко/Юлия Гьоргес

От Краси Киров

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и партньорката й Шанел Скипърс победиха с 6:2, 5:7, 6:4 поставените под номер 9 в основната схема на Уимбълдън Мария Кириленко и Юлия Гьоргес и се класираха за следващия кръг на надпреварата.

Двубоят продължи цели три дни, като започна в четвъртък, когато бе прекъснат след края на втория сет, а в петък се изиграха само два гейма, преди мачът отново да бъде прекратен при 1:1 гейма в третия сет.

Доиграването днес започна с два поредни гейма за тандема Кириленко/Гьоргес, но след това Цвети и партньорката й спечелиха следващите четири гейма, за да доведат нещата до 5:3 в своя полза.

Макар и трудно Кириленко и Гьоргес спечелиха подаването си и останаха в мача, но само за още един гейм, защото Пиронкова и Скипърс не пропуснаха възможността да затворят частта с 6:4 при сервис гейма си, а с това и мача.

Съпернички на Цветана Пиронкова и Шанел Скипърс във втория кръг на Уимбълдън ще бъдат италианките Роберта Винчи и Сара Ерани.

Водещи

Най-четени