Битката на Пиронкова с Уилямс на Централния корт на Уимбълдън днес 27.06 | 08:26

Зрелищният двубой е поставен под номер две в програмата, а американката е уверена, че този път ще се представи на ниво срещу Цвети

От Краси Киров

Ракета номер едно на България Цветана Пиронкова поднесе поредната изненада на Уимбълдън, елиминирайки в два сета поставената под номер 2 в схемата Вера Звонарьова в третия кръг на турнира миналата седмица.

Днес талантливата българка се изправя срещу ново изпитание – петкратната шампионка на Олд Ингланд Клъб Винъс Уилямс, която ще играе с допълнителната мотивация да вземе реванш от Цвети за поражението на четвъртфиналите в Лондон преди точно година.

Очакваното зрелище ще се състои на Централния корт на Уимбълдън следобед, като мачът е под номер две в програмата и ще стартира след изиграването на двубоя между надеждата на домакините Анди Мъри и французина Ришар Гаске.

Пиронкова може да се похвали с положителен баланс 2:1 победи в срещите си с Уилямс до момента, но американката е твърдо решена да не допуска повече изненади.

"Миналата година не се справих добре. Бях доста уверена преди старта на мача с Пиронкова и загубата на няколко последователни гейма разстрои значително играта ми", спомня си Винъс, която пропусна голяма част от сезона заради контузии. "Този път обаче ще съм на ниво. Независимо от моментната си форма знам, че този път ще се боря с всички сили за успеха. Това е мач от четвърти кръг и съм готова да дам най-доброто от себе си, за да продължа напред".

"Пиронкова се справя много добре на Уимбълдън, придвижва се добре по корта и пласира точно ударите си", похвали бъдещата си съперничка американката. "Изглежда, че може много добре да разнообразява ударите си и влага допълнително сила от форхенд и бекхенд, както и от сервис. Самият факт, че успя да елиминира поставената под номер 2 сам говори за себе", допълни по-голямата сестра Уилямс. "Аз искам реванш от нея и съм убедена, че ще го получа", закани се на завършек тя.

Това ще бъде четвърта среща между двете тенисистки. Съперничеството им започва през 2005 г., когато в Истанбул Пиронкова стига първия си полуфинал на WTA турнир, но губи от американката с 1:6 3:6. След година Цвети победи именитата си съперничка с 2:6 6:0 9:7 след страхотна битка на старта на Australian Open, а през 2010-та изхвърли амбициозната Уилямс на вече споменатия четвъртфинал на Уимбълдън, завършил 6:2 6:3 в полза на Пиронкова.

Водещи

Най-четени