Samsung иска забрана на iPhone 4S в Япония и Австралия 17.10 | 10:31

Новите съдебни искове допълнително нажежават битката между лидерите при смартфоните и таблетите

От Георги Георгиев

Южнокорейският електронен производител Samsung е подал съдебен иск за забраната на iPhone 4S в Япония и Австралия, съобщава Bloomberg. Жалбата е поредната от серията от съдебни искове, които Samsung и Apple си разменят в защита на нарушения на патентни права.

Последните две оплаквания на южнокорейската компания срещу продукти на Apple бяха подадени във Франция и Италия на 13 октомври.

В свое изявление от понеделник (17 октомври) от Samsung заявиха, че освен за iPhone 4S, те ще се борят за забрана на iPad2 и на iPhone 4 в Япония. Исканията си Samsung аргументира с твърдението, че Apple са нарушили един телекомуникационен и три потребителски патента в Япония и три патента, свързани с безжичните комуникационни технологии в австралийското дело.

Днешният иск нажежи допълнително законовата битка между двата най-големи производителя на смартфони и таблети в света. Миналата седмица Samsung понесе поредния тежък удар от Apple след като австралийски съд нареди забрана на продажбите на таблета Galaxy Tab 10.1 точно преди Коледните празници. По същото време южнокорейската компания подаде искове серия от искове за спиране от продажбата на най-новия телефон на Apple.

Основното обвинение на Apple срещу Samsung е, че продуктите от серията Galaxy копират дизайна и технологии, използвани в iPad и iPhone. Тази позиция на щатската компания беше възприета от съд в Германия, който забради продажбата на Galaxy Tab 10.1 и на холандски съд, който наложи възбрана върху няколко модела телефони от същата серия.

Водещи

Най-четени