Слънчев бряг мамел туристи с цени като за социално слаби 24.07 | 15:00

Проучване показва, че курортът е най-евтин в Европа

От Христина Рафаилова

Колкото и скъпо да ни се вижда по родното Черноморие в разгара на летния сезон, цените по родните курорти изглеждат на останалите европейци като за бедняци и социално слаби. 

Изследване на Post Office постави Слънчев бряг като най-евтината дестинация за почивка. Курортът ни е бил най-евтиният в сравнение с други 20 места за почивка, включени в проучването. 

Колкото и да ни удря по самочувствието подобен приз, данните със сигурност ще осигурят на Слънчев бряг големи орди от търсещи тонове алкохол и разпуснат живот британци. Според изчисленията на Post Office един ден на морето у нас излиза малко над 43 паунда, което за поданиците на кралицата явно е завидно евтино. Вторият в класацията е турският Мармарис, но там за 24 часа туристи харчат с над 10 паунда повече, отколкото в Слънчев бряг. 

Най-скъпото място за ваканция сред проучените курорти е Соренто, Италия. Там, за да похапнат, пият кафе и разхладителни напитки, почиващите трябва да имат поне 102 паунда на ден. 

Според изследването с въпросните 43 британски лири туристите в Слънчев бряг могат да обядват, да вечерят с три ястия и бутилка вино. В сметката влизат кафето, разхладителните напитки бирата, както и мазилата за плаж и вестникът. Според публикуваната листа с цени най-скъпа за чужденците в курорта излиза вечерята за двама, която излизала около 33 паунда. Похапването на обяд за двама струва около 12 британски лири. 

Водещи

Най-четени