Храните и напитките, които вървят ръка за ръка 18.01 | 13:36

Знаете ли какво да хапвате, докато пиете коктейл, например?

От Елена Кирилова

В нашия свят има хора, които просто ядат и пият, за да оцелеят, но има и такива, които намират храненето за истинско изкуство.

Ако искате да сте от последните, то трябва да знаете редица прости правила относно това кои напитки с кои храни си пасват най-добре.

В този ред на мисли ви предлагаме ви няколко ценни съвета, подбрани от Buzzle.

Червено вино

Червеното вино, което има пикантен и плътен вкус, се съчетава страхотно с говеждо месо, както и с ребърца. Сиренето също не е лоша идея. Каберне Совиньон пийте, докато похапвате с бри, камамбер, чедър или датско синьо сирене. И помнете - винаги съчетавайте богатството на виното със сирената. Тази напитка е подходяща и в случаите, в които сте решили да похапнете печена пуйка.

Бяло вино

Една от тайните, които трябва да знаете е, че често най-добрите комбинации между храна и напитка, са свързани със съвпадението на цветовете им. Пастата например върви чудесно с бяло вино. Същата напитка върви ръка за ръка със стриди. Бутилка Совиньон блан е чудесен избор, ако ще ядете раци или хайвер. Както знаете, шампанското и хайверът са върха на класацията. Хайверът всъщност е по-подходящ с бутилка Дом Периньон.

773821

Бира

Абсолютната лятна класика - бирата - е най-добра приятелка с пицата. А в комбинация с футболен мач вече е същинско клише. Пенливата течност се съчетава добре и с начос, ако става дума за парти меню. Ако сте се насочили към нещо по-сериозно, то бира и барбекю е възможно най-прекрасната идея.

Коктейли

Истинското водкатини ще ви се стори още по-чудесно с шашлик. Няма нищо по-добро то руско барбекю и вкуса на водка. За дамите препоръчваме коктейл маргарита и мексиканска храна, в лицето на тако и различните видове питки.

773819

Кафе

За начало на деня препоръчваме чаша ароматно кафе и домашен сладкиш. А ако закусвате у дома със семейството си, този сутрешен ритуал е наистина неповторим.

Портокалов сок

Другият вариант за чудесна закуска е портокалов сок и овесени ядки, особено ако сте решили да се храните здравословно.

Водещи

Най-четени