Бербатов не попадна сред номинираните от ПФА за Футболист на годината 08.04 | 14:48

Името на победителя ще бъде оповестено на специална вечеря на 17 април

От Методий Методиев

Асоциацията на професионалните футболисти (ПФА) в Англия определи седемте номинации за Футболист на годината във Висшата лига. От списъка отсъства името на настоящия голмайстор на турнира Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед за сметка на други кандидати.

Това са Карлос Тевес (Манчестър Сити), Гарет Бейл (Тотнъм), Самир Насри (Арсенал), Скот Паркър (Уест Хям), Чарли Адам (Блекпул), Неманя Видич (Манчестър Юнайтед) и Рафаел ван дер Ваарт (Тотнъм). Впечатление прави и отсъствието на друг водещ футболист на Острова - Луиш Нани от Манчестър Юнайтед, който също направи силен сезон до момента с екипа на "червените дяволи".

Имената на Гарет Бейл и Самир Насри личат и в номинациите за Млад футболист на годината в Англия. Там компания им правят вече Нани, Шеймъс Коулмън (Евертън), Джо Харт (Манчестър Сити), Хавиер Ернандес- Чичарито (Манчестър Юнайтед) и Джак Уилшър (Арсенал).

Името на победителя ще бъде оповестено на специална вечеря на 17 април. Настоящ носител и на двете отличия е Уейн Рууни от Манчестър Юнайтед.

Ето и кратки визитки на номинираните за Футболист на годината:

Карлос Тевес (Манчестър Сити)

Аржентинският голаджия имаше какво да доказва пред феновете на "гражданите" след първия си сезон на "Ийстландс". Той обаче се справи с предизвикателството и спечели втора поредна номинация от своите колеги във Висшата лига. 19 гола в 27 мача са достатъчно показателни за нападател в топ-форма.

Гарет Бейл (Тотнъм)

Магьосникът по крилата Гарет Бейл направи невероятна кампания, която впечатли не само всички във Висшата лига, но и голяма част от футболна Европа. Двата му мача срещу настоящия носител на Шампионската лига Интер дори се смята, че ще влязат във фолклора на лондонския клуб.

Самир Насри (Арсенал)

Насри показва такава форма през този сезон, която му заслужи номинация не само за Футболист на годината, но и за Млад футболист на годината. Игрите на французина в последния месец обаче не са нивото от старта на кампанията, но това не означава, че те трябва да бъдат забравени.

Скот Паркър (Уест Хям)

Капитанът-чудо Паркър е в невероятна форма през този сезон и ако Уест Хям се спасят от изпадане, то заслугата в не малка степен ще бъде на Паркър и неговите лидерски способности. Може би нито един друг футболист в първенството не може да бъде определен за толкова важен за своя отбор, колкото Паркър.

Чарли Адам (Блекпул)

Звездата на Адам изгря с невероятна скорост през този дебютен за него сезон във Висшата лига. Той напълно заслужено попада в номинираните за наградата. Блекпул все пак може и да изпаднат от елитната група, но това няма да бъде заради липсата на положени усилия от страна на Адам в частност.

Неманя Видич (Манчестър Юнайтед)

Скалата в защитата на "червените дяволи", Видич е един от сериозните претенденти за наградата на футболистите. И преди сърбинът е печелил наградата и не може да бъде отречено, че тази година показа игри, подобни на сезона, в който я спечели.

Рафаел ван дер Ваарт (Тотнъм)

Ако вторият полусезон за Рафа бе толкова добър колкото първия, то той би бил в лидерската позиция при гласуването. Сега, макар че едва ли ще бъде отличен от своите колеги, много малко хора ще могат да оспорят факта, че Ван дер Ваарт е трансферът на сезона във Висшата лига.

Водещи

Най-четени