Бергамо и Елица Василева напускат Шампионската лига по волейбол 12.01 | 10:26

Българката не успя да помогне на своя въпреки добрата си игра

От Николай Драганов

Защитаващият своята титла в Шампионската лига при жените Бергамо (Италия) загуби всякакви шансове да повтори своя успех, след като снощи допусна загуба с 3:0 (13:25, 23:25, 19:25) гейма при домакинството си на Фенербахче в мач от група В на турнира. По този начин българската националка Елица Василева и нейните съотборнички вече нямат дори теоритична възможност да продължат в следващата фаза.

Василева не започна срещата като титуляр, но се появи на игрището още в първия гейм и остана в игра до края на мача. Тя бе над всички за своя отбор и се отличи с 14 точки. Капитанката Франческа Пичинини записа 10, а Серена Ортолани добави 5 точки, но усилията им се оказаха напразни.

За тима на Фенербахче най-полезна бе Наташа Осмокрович с 14 точки, а Любов Шашкова реализира 11 за успеха на новите световни клубни шампионки.

Динамо Москва пък постигна лесна победа с 3:0 гейма при гостуването си на хърватския Сплит в другия мач от групата, а напред продължават именно руснаците и Фенербахче.

Бергамо завърши на трето място с 2 победи, 4 загуби и актив от 6 точки, докато турският тим и Динамо заеха първите две позиции в група В с по 15 точки.

Ели Василева и Бергамо все пак продължават своето участие в европейските клубни турнири, като ще мерят сили в четвъртфиналите на втория по сила турнир - Купата на ЦЕВ.

Водещи

Най-четени