"Лукойл Нефтохим" вече има 30% от необходимите измервателни уреди 20.08 | 13:28

Поставянето на новите измервателни уреди ще струва 27 милиона долара

От Ивайло Ачев

Близо една трета от исканите по закон измервателни уреди вече са поставени в "Лукойл Нефтохим” - Бургас. Това съобщи пред Агенция "Фокус" главният инженер на предприятието Илшат Шарафутдинов. 

Поставянето на новите измервателни уреди ще струва 27 милиона долара.

Според Шарафутдинов инвестицията в новите измервателни уреди няма да окаже влияние на цените на горивата у нас, тъй като това е изискване на закона и тези вложения не са комерсиални.

"В предприятието се измерва нефтът, който влиза, междинните продукти, които се движат между производствата, както и крайните продукти. Това е пълна отчетност, която редовно се предава на всички държавни институции, които ни правят одит постоянно, в това число и на Агенция "Митници”, посочи Шарафутдинов.

Той обясни, че разликата между сега съществуващите уреди и новите, е във времето на предоставяне на информацията. Сега съществуващите измервателни уреди позволяват да се прави пълна отчетност във вид на материален, енергиен и икономически анализ и баланс - периодично, а съвременните изисквания задължават цялата тази информация за движението на материалните потоци да постъпва в Агенция "Митници” в онлайн режим, т.е без да има намеса на човешкия фактор. 

От момента на отнемането на лиценза досега в завода са поставени 30% от исканите уреди и данните вече се предават в Агенция "Митници” в онлайн режим, каза още главният инженер на "Лукойл Нефтохим" - Бургас.

Водещи

Най-четени