Любо Павлов с имоти на брега на френската Ривиера 25.06 | 11:26

НАП започнаха проверка за укриване на данъци от издателя на в. "Труд" и "24 часа

От Кремена Бедерева

В Кан на брега на френската Ривиера прекарват ваканциите си едни от най-богатите хора на планетата. Сред тях е и един българин. Любомир Павлов е закупил три луксозни имота на Лазурния бряг, оценени на 40 милиона евро, разкрива разследване на TV7. Телевизията показа две от вилите на бизнесмена, обвинен в пране на пари в България.

Едната е в най-скъпия квартал на Кан -  Калифорния, където е съсед на краля на Саудитска Арабия, шейха на Кувейт и собственика на автомобилния гигант Porshe. Вила "Джулия" е купена за 15 милиона евро, въпреки че е оценена двойно повече – на 32 милиона евро. Другата вила "Атон" в Кан е купена за 7 250 000 евро и преди няколко месеца е продадена на тройно по-висока цена – от 20 милиона евро. Затова от НАП започнаха проверка за укриване на данъци от Любомир Павлов.

Последната му придобивка е имот от два декара. Той се намира във ваканционното селище Теул на 20 км от Кан, където Любомир Павлов е съсед на световноизвестния френски дизайнер Пиер Карден, на пилота от "Формула"1 Михаел Шумахер и на собственика на самолетостроителния гигант, който произвежда военни и граждански самолети, най-известният от които е прочутият "Фалкон".

Цените зависят от местоположението на имота – дали има изглед към морето и дали има път към него. Ако е по-далече от брега, е 1,5  милиона евро, ако е близо до морето може да достигне 15-20 милиона евро.

Имотът на Любомир Павлов е на името на сдружението "Вила Иу", регистрирано на същия адрес през май 2010 г., сочи справка в Бюрото по ипотеките в Кан. Според търговския регистър 75% от сдружението притежава Любомир Павлов, а 25% - неговият брат.

През декември миналата година Павлов прехвърля дяловете на сина си – Владимир, който се води управител на сдружението. Във Франция, подобно на България, регистрирането на имоти на името на сдружения, а не на физически лица, се прави с цел данъчни облекчения. Този имот е с изглед към морето, има басейн, а собственикът е подготвил терена, за да строи нова къща, след като е съборил старата.

Според брокерите в Кан имотите тук са много скъпи, защото са малко, а са много търсени. Според инвестиционното намерение на Павлов, одобрено от общината, той трябва да построи само паркинг и гараж, но не и нова къща.

Водещи

Най-четени