Майката на убиеца от Лясковец посети сина си зад решетките 08.04 | 08:00

Тя получи разрешение за свиждане в затвора

От Теодора Кокаланова

Майката на Петко от Лясковец, който застреля полицай от отряда на баретите на 14 март, получи разрешение да посети сина си в затвора. Петко е в затворническата болница в столицата, където лекува раните си, получени при задържането му от полицията.

Според близки до семейството 76-годишната Стефанка Савова е заминала при своя братовчедка в София. По непотвърдена информация свиждането е било разрешено за неделя. 

Жената вече е наела и адвокат, който да защитава сина ѝ. След стрелбата в дома ѝ майката на Петко бе настанена в Евангелския център за временно настаняване.

Стефанка даже вече е предприела и първата си юридическа стъпка по съвета на наетия защитник Виктор Костов. Преди дни тя лично е ходила до районния съд да внесе жалба срещу решението да бъде подложена на тройна психиатрична експертиза.

Според разследващите органи това е задължително, за да стане ясно дали Стефанка може да дава свидетелски показания пред съда. По думите ѝ обаче това е трик, за да я отстранят от делото. Все пак тя е единственият свидетел, който може да даде различна гледна точка по кървавата трагедия, разиграла се в дома ѝ, припомня в. 24 "часа".

Водещи

Най-четени