Общината с дигитална карта за бежанците 05.12 | 12:10

Регистрирали се на несъществуващи адреси

От Десислава Маданска

Общината е изготвила дигитална карта, на която се нанася новата информация за бежанския поток в София. Това заяви кметът на града Йорданка Фандъкова. По думите ѝ при масираните проверки на хостели и места за настаняване са открити редица нарушения.

Тя обясни, че в момента се извършват непрекъснати проверки от екипи на полицията и служители на общината от съответните дирекции, на всички адреси, за които има информация, че са настанени бежанци.

По думите ѝ е най-важно, преди бежанците да бъдат пуснати на външни адреси, ресорната агенция да направи предварително проучване чрез полицията и районните администрации. Те трябва да проверят дали този адрес реално съществува и колко човека могат да живеят там.

"Бяха проверени няколко хостели, места за настаняване, хотели в центъра на града, в които бяха открити множество нарушения. Всеки орган налага своите санкции. Това е процес, който аз лично настоявам да бъде непрекъснат. Възложила съм на районните кметове да са много внимателни при регистрирането", добави Фандъкова.

Тя посочи, че има случаи, при които се показват адреси, които изобщо не съществуват. Друг момент бил и че имало адреси с по 40-50 души, които са настанени.  

Водещи

Най-четени