Прокуратурата май намери слушмобила на МВР 03.04 | 12:50

От ведомството е иззета техника за наблюдение. Цветанов вече е дал обяснения

От Христина Рафаилова

"Автомоторно превозно средство  с негласна оперативна техника е било иззето от МВР и е било превозено на територията на прокуратурата."

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод проверката, която обвинението започна в силовото ведомство след подадения от лидера на БСП Сергей Станишев сигнал за нерегламентирани подслушвания.

От думите на Цацаров стана ясно, че това може да се окаже прословутият Chrysler, с който според сигнала по заповед на Цветан Цветанов незаконно са били подслушвани политици, бизнесмени и общественици.

Освен автомобила, от ведомството е иззсета и техника за наблюдение, като предстои да бъде извършен анализ и тестове.

Цветан Цветанов вече е дал обяснения по случая в ролята си на бивш вътрешен министър, каза главният прокурор. Разпитани са и длъжностни лица в МВР, като се очаква прокурорската проверка да приключи до 12 април.

Главният прокурор заяви, че ако се наложи, проверката ще стигне и до Държавната агенция за национална сигурност.

Цацаров коментира и случая с бившата му заместничка Галина Тонева, която бе обвинена от лидера на РЗС Яне Янев, че е покривала дела срещу енергийната мафия.

Обвинител №1 припомни, че тя вече е освободена от поста и съобщи, че материалите за това как е разпределяла делата са внесени в Етичната комисия на Висшия съдебен съвет.

Водещи

Най-четени