Сидеров: Нови избори биха замазали далаверите на ГЕРБ 22.05 | 08:56

По думите му е необходима ревизия, а не избори

От Елена Кирилова

Едни избори биха замазали всички далавери на ГЕРБ и не се знае какво би могло да бъде скрито. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред TV7.

По думите му не са нужни нови избори, а ревизия, за да се види какво е направено.

Според Сидеров от големи поръчки като зала "Арена Армеец" се правят големи комисиони и са своеобразни "черни каси”.

В очакване съм, ще гледам всяка една стъпка, категоричен е лидерът на "Атака". Той смята, че страната има нужда от управление, което да не се бави, но е готов да подкрепи всички полезни неща, които ще бъдат предложени.

Вижданията на "Атака" не са приумица, те са на базата на народния интерес, обясни Сидеров.

Той настоява за съставянето на екипи, които да разгледат основните сделки в енергетиката, защото в редица компании са започнали да текат нерегламентирани финансови потоци по този. В тези случаи са спрени и всякакви действия на прокуратурата, което според Сидеров е обезпокоително.

"Аз мога да поставям въпросите и да сигнализирам, което ще правя, вече от управляващото мнозинство и кабинет ще зависят конкретните действия. Намерения и планове е хубаво да се съобщават, но трябва да се изпълняват" , обясни той.

Лидерът на "Атака" планира да говори със служебния премиер Марин Райков защо с постановление на Министерския съвет е дадена охрана на Цветан Цветанов в периода, в който той не е бил нито министър, нито народен представител.

Същото важи и за Яне Янев, Румен Петков и Ахмед Доган. Според Сидеров е важно на какво основание тези хора имат охрана от НСО, защото това са пари, които се харчат.

Лидерът на "Атака" твърди, че не е никаква тайна, че Борисов се е срещал с Ахмед Доган и дори му е подарил кученце. Според него Доган е лобирал председателят на ГЕРБ да стане генерал.

Ясно е, знае се, че е имало срещи и някакво покровителство от страна на Доган, твърди той.

Във връзка със скандала, който се разигра между Волен Сидеров и журналиста Теодор Ангелов, лидерът на "Атака" обясни, че не е инициатор на сцената. По думите му Ангелов е много придирчив и търси конфликт, но вероятно е изпратен от някого.

Аз и моите колеги искаме да защитим честта и достойнството на всички, които са гласували за нас. Звънят ми хора, академици, хора на изкуството, които искат да съдим Ангелов, обясни Сидеров.

По думите му от "Атака" са очаквали по-силно обществено възмущение, но основното им искане е било журналистът да се извини.

Водещи

Най-четени