Сидеров пред Reuters: Сваляме правителството, ако подкрепи санкции срещу Русия 02.04 | 09:30

Лидерът на "Атака" с интервю за агенцията

От iNews.bg

Партията "Атака" ще работи за свалянето на правителството, ако то подкрепи нов кръг от санкции на Запада срещу Русия заради анексирането на Крим.

Това обявява в интервю за Reuters нейният лидер Волен Сидеров.

Националистическата партия държи баланса на властта в българския парламент и нейната заплаха е краен пример за вътрешния натиск срещу европейските правителства относно позицията им към най-тежката криза в отношенията между Изтока и Запада след края на Студената война.

Агенцията припомня събитията от миналата година, когато улични протести свалиха едно българско правителство.

"Атака" е единствената българска партия, която открито приветства интервенцията на Русия в Украйна. "Ако сегашното българско правителство ги подкрепи (по-строгите санкции), аз ще заема линия на твърда опозиция към него и ще работя за неговото сваляне", отбелязва Сидеров в интервюто за Reuters.

"Тогава ще трябва да си зададем въпроса, какво правителство и какво мнозинство ще дойде след това, дали то ще бъде същото, или ще бъде променено", каза той.

Сидеров смята, че избирателите "трябва да се събудят и да разберат, че правителството на България трябва да има "независима политика" и че трябва да бъде сложен край на "колониализма", в който бе вкарана България.

България трябва да наложи вето на евентуални нови санкции на ЕС срещу Русия, категоричен е атакистът.

Докато "Атака" заплашва да изтегли подкрепата си за правителството, управляващите социалисти също рискуват да разгневят избирателите преди европейските избори през май. Тези избори са тест за оцеляването на правителството, което преодоля успешно три вота на недоверие, откакто пое властта през миналата година, допълва БТА.

Водещи

Най-четени