Скандалът с братя Галеви стигна до ушите на Брюксел 10.05 | 16:59

Не глеждаме отделни случаи в Мониторинговия доклад, каза говорителят на ЕК Марк Грей

От Деляна Петкова

Скандалът с изчезналите "братя Галеви" достигна и до Брюксел. В обедния брифинг на Европейската комисия беше зададен въпрос по отношение на изчезването на двамата, няколкото показни убийства, случили се през последните седмици в страната и за отражението на тези случаи в мониторинговия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

Не можем да дадем незабавен отговор на този въпрос, отговори говорителят на ЕК Пиа Хансен, но обеща повече информация малко по-късно.

Изявление за представителите на българските медии в Брюксел действително имаше. "Имаме пълно доверие, че българските власти ще направят всичко възможно, за да върнат обратно пред правосъдието онези, които са били намерени за виновни", коментира Марк Грей, цитиран от БТА.

Политиката ни не е да разглеждаме отделните случаи, не бих коментирал отделна ситуация, присъда или подсъдим, допълни той по отношение на изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов и дали това ще бъде отразено в очаквания доклад.

"Проблемът тук е ясен и е въпрос на възприятие - специално този случай бе определен като един от най-важните, които показват ефективността на съдебната система", обясни още Грей и припомне, че тази година ЕК ще направи обобщение на постигнатото от България и Румъния през последните пет години.

Водещи

Най-четени