Станишев призова Борисов да намали цената на тока 28.02 | 12:57

Следващият премиер няма да бъда аз, категоричен е лидерът на БСП

От Ралица Стоянова

"Кой каза, че от 1 март ще се намалят цените, кой - господин Борисов. Нека го изпълни, нали все още е министър-председател". Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира намерението за поевтиняване на тока.

Настоящото правителство можеше да промени цените на тока, според него.

"Президентът няма готовност все още със служебен кабинет, той е посочил дата и това е негово право, ние ще се съобразим с нея", каза Станишев относно обявената днес дата за предсрочни избори - 12 май.

"Ясно е, че на Великден не трябва да се правят избори, на 28-ми е Цветница, то и на 12 май има църковен празник, всяка неделя е някакъв църковен празник, тогава да не правим избори, това е най-евтиното", каза "червеният" лидер.

"Следващият министър-председател, независимо от изборите, няма да бъда аз", категоричен беше Станишев.

Според него сужебното правителство трябва да покаже реалното състояние на държавата и на бюджета.

"Трябва да се преразгледат бюджетите за училищата и детските градини и да се замразят таксите във висшите учебни заведения, ще наблюдаваме под лупа заседанията, които предстоят на Министерски съвет, и ще алармираме за нередности”, посочи той.

По думите на Станишев трябва да се ограничат максимално административните разходи и да се насочат към социалните нужди на хората. Той призова и за промени в ръководствата на НАП и Агенция Митници, защото събираемостта е ниска.

"Контрабандата си върви, това е ограбване на държавата и на хората”, обясни Станишев.

"Това правителство, което си отива, ограби хазната, покровителстваше и покровителства монополите", добави той.

 

 

Водещи

Най-четени