Цветанов за скандала в Несебър: Кой? Аз? 08.01 | 12:24

МВР шефът отрече да има нещо общо със сделката. Не би си позволил лукса да действа така

От Диана Цветкова

"Нямам абсолютно никакво отношение с този процес и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която приписват на вицепремиера Цветанов." С тези думи вътрешният министър Цветан Цветанов отхвърли твърденията, че е свързан със скандала с дюните край Несебър.

Вицепремиерът заяви, че няма притеснения, че името му се свързва с продажбата на 29-те декара.

Помолен за коментар, че медиите свързват бизнесмена Тодор Бояджиев с дружеството, сключвало сделките, Цветанов заяви, че той му е семеен приятел.

"Аз съм кум на много семейства и кръстник на много деца. Това че познавам някого, по никакъв начин не го облагодетелства", заяви министърът на вътрешните работи, цитиран от БТА.

Като още един довод, че не е замесен с казуса Цветанов попита риторично: "Смятате ли, че през всички тези години, с тази борба срещу организираната престъпност, ще си позволя лукса да се заиграя по този начин".

Относно Тодор Бояджиев Цветанов обясни, че още на 28 декември е разговарял с премиера Борисов, когато той разпореди да бъде спряно строителството в имота край Несебър. По думите му журналист се е обадил да го пита за отношенията му с Бояджиев, обяснявайки му, че връзката на МВР шефа с някой от комплекса звучи вестникарски много добре.

Цветанов изтъкна, че правителството е показало отношението си към престъпността и действа за ограничаването на това, което би могло да навреди на държавата.

"Единственото, което имам интерес, е да преборим организираната престъпност, която е в състояние да се консолидира, връзките на политическата класа през последните 20 години с организираната престъпност", заяви още силовият министър, добавяйки, че може да понесе определени изказвания, които са оценка от политическите опоненти.

Относно предложението да бъде създадена анкетна комисия, която да провери заменките, правени в последните години, Цветанов коментира, че ще е доста интересно да се чуе какво ще обяснява бившият премиер Сергей Станишев за брат му, който е бил консултант за изграждането на подобни терени в курорти в защитена зона.

Водещи

Най-четени