Чистка в „Информационно обслужване” 03.08 | 16:58

Според проф. Михаил Константинов целият борд е подал оставка преди два месеца

От Лазар Тодоров

Като резултат от опасенията за фалшифициране на резултатите от предсрочните избори на 12 май управляващата коалиция на БСП и ДПС извърши смени в ръководството на държавната компанията-преброител "Информационно обслужване”, съобщава bTV.

Съставът на Съвета на директорите е променен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на принципала на дружеството - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, сочи справка в Търговския регистър.

Освободени са четирима членове на Съвета на директорите - проф. Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска, а на техните позиции са назначени Георги Тодоров, Александър Петров, Гюнай Мехмедов и Николай Недялков.

Математикът проф. Михаил Константинов обаче, отрече информацията, че е освободен като член на Съвета на директорите.

"Съвсем нормално е, като дойде ново ръководство, да си смени управителните тела. Подадохме оставка, за да дадем възможност на новото ръководство на министерството, към което сме, да си назначи свои хора, с които да работи”, обясни проф. Константинов пред агенция "Фокус”.

Държавната фирма обикновено печели конкурсите за компютърна обработка на изборните резултати. За вота на 12 май тя беше единствената, подала оферта за поръчката – на стойност 1,7 млн. лв.

Водещи

Най-четени