Ядем най-лошия хляб 08.02 | 09:36
Хлябът, който консумиране, е от фуражна пшеница, в която се добавят подобрители

"Ядем най-лошия хляб, защото ядем хляб от фуражна пшеница”, заяви тази сутрин министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред БТВ.
Министърът добави, че за направата на хляб се използва нискокачествена пшеница, в която се слагат подобрители и допълни, че черният хлябът от едно време е бил по-качествен от днешния. Той обяви, че ще покани хлебопроизводителите да обсъдят заедно стандартите за хляба.
По данни на Националната служба за зърното и фуражите в България в момента разполага с около 1,5 млн. тона пшеница, а до новата реколта ще са нужни между 800 и 900 млн. тона, обясни министър Найденов.
Количествата над необходимото за страната ще бъдат изнасяни само ако има кой да ги купи. Тъй като в момента обаче няма износ, а и предлагането на световните пазари е много голямо, нашата пшеница трудно може да бъде продадена, допълни министърът.
В четвъртък официално ще бъде даден стартът на Агенцията по храните. На събитието ще присъства и европейският комисар по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали.
Новата агенция ще контролира безопасността на храните по цялата верига от производителя до крайния потребител.
Водещи
-
По пет почивни дни за Коледа и Нова година
Ако пуснете отпуска за двата работни между празниците, общо стават 12
11.10 | 18:00
-
Дончева: Пеевски може да се стреми към върха, но над 4000 метра има специален кастинг
Предсрочен вот не е изключен, смята тя
11.10 | 17:20
-
Венета Райкова каза защо и докога не е на екран
11.10 | 17:00
Най-четени
-
НОИ с важен апел и предупреждение във връзка с еврото
Вижте как да се предпазите от измами
11.10 | 12:40
-
Фандъкова: Има много сериозна криза с боклука
Всички трябва да помогнат тя да се реши, заяви бившият градоначалник на София
11.10 | 13:20
-
Христo Грoзев получи наградата Европейски журналист на годината
Тържествената церемония на фестивала PRIX EUROPA се състоя в Кметството на Берлин
11.10 | 10:20