Какво да не говорите, докато сте в службата 24.09 | 08:37

5 често употребявани думи, които нерядко водят до нагласа, обричаща ни на неуспех

От Кремена Бедерева

Думите, които хората използват всеки ден, до голяма степен определят дали ще постигнат успех, или ще се провалят. Що се отнася до работа, има пет често употребявани думи, които нерядко водят до нагласа, обричаща ни на неуспех.

Може и да не ви се вярва, но думите предопределят подходa ни към определени ситуация. Div.bg предлага 5 подобни думи, честата употреба на които трябва да ви накара да се замислите дали отношението ви към нещата в службата ви е правилно:

"Късмет"

Въпреки че е вярно, че има непредвидими събития, които могат да окажат влияние на вашите начинания, не късметът е определящ. От значение са самите събития и вашите действия. Късметът няма нищо общо. Вярването в късмет или шанс насочва мислите във въображаема и нереална посока, където нито вие, нито който и да е било друг може да промени нещо.

"Враг"

Всеки има съперници. Понякога вие надделявате, а понякога – те. Въпреки това в бизнеса няма място за врагове. Врагът е някой, когато срещаш на бойното поле, там хората се избиват един друг. Бизнесът е нещо, което трябва да направи животът по-добър, а не да го отнема.

В момента, в който обявите някого за ваш враг, вие затваряте една възможност. Днешните съперници могат да се окажат утрешните ви партньори.

"Отхвърляне"

Няма ли да е по-добре, ако хората винаги казват "да" на новите идеи? Е, за съжаление това няма как да се случи и винаги ще има хора, които няма да приемат предложенията ви, няма да приемат дори и вас самите.

Пред вас стои възможността да приемете тези откази лично, като персонално отхвърляне на вас самите. Можете и да проумеете, че тези ситуации са следствие на факта, че отсрещната страна просто не споделя вашите виждания и интереси и това няма нищо общо с личността ви.

Останалите често употребявани думи, които нерядко водят до нагласа, обричаща ни на неуспех, може да прочете на Div.bg.

Водещи

Най-четени