Денис Родман показа голямото си сърце зад скандалния си облик 03.04 | 16:30

Звездата си замина, за да се върне

От Даниел Любомиров

С дарение от 5000 долара ще се включи суперзвездата на американския баскетбол Денис Родман в набирането на средства за закупуването на дом за младото българско семейство Мариела и Костадин Гелеменови и техните деца.

По инициатива на Национално движене "България си ти", Родман се срещна със семейството, след което взе решение да направи лично дарение, и да се опита да въвлече още хора в инициативата.

"Ще направя всичко по силите си, за да реализирам това дарение. Ще се опитам да се свържа и с други личности, за да съберем повече пари", заяви Денис Родман при среща със семейство Гелеменови.

Видео от визитата на НБА звездата при младото българско семейство вижте в Sporta.bg

"Благодаря Ви, че сте мои приятели! Аз винаги ще съм тук за Вас!", написа на бял лист баскетболната легенда, за да скъси дистанцията между себе си и младото семейство.

"Много съм щастлива. Много се радвам, че се запознах с такава легенда... Той сподели с нас, че когато е бил малък е живял в такова тежко положение...

По този начин съчувства нашата болка.", разказа пред камерата на НД "България си ти!" сем. Гелеменови.

Денис Родман ще се върне отново в България на 26 април, когато ще стане част от шоуто HDI Мач на звездите, в "Армеец Арена".

Организаторите на събитието и движение "България си ти" предвиждат и още благотворителни акции преди Мача на звездите.

Водещи