До месец излиза първият посмъртен албум на Майкъл Джексън 06.11 | 13:41

Албумът ще излезе със скромното название „Майкъл“

От Елена Коцева

Първият посмъртен албум на Майкъл Джексън ще излезе на 14 декември, обявиха Epic Records и Sony Music.

Албумът ще излезе със скромното название „Майкъл“. Обложката на диска, направена от художника Кадир Нелсън, е създадена на основата на обложките на предишните албуми на краля на попа.

За да примамят феновете от звукозаписното студио уточниха, че една от песните от албума - "Breaking News", записана през 2007 г. - може безплатно да се сваля за една седмица на сайта www.michaeljackson.com.

Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 г. в Лос Анджелис от свръхдоза медикаменти. Неговата популярност обаче порасна неимоверно много именно след смъртта му.

Приходите от песните на Майкъл Джексън са 275 милиона долара, показва последната класация на сп. "Форбс". Така той става най-доходоносният починал артист на всички времена.

Песните, включени в него, са били записани от Майкъл в студия в Лос-Анжелис и Лас-Вегас малко преди смъртта му през юни 2009 година.

Издаването на този албум има и много противници. Един от тях е певецът Уил-и-ям (Will.i.am), с когото Майкъл Джексън работи по последните си композиции. Реакцията на Уил-и-ям беше, че да се пуска на пазара незавършен от самия Майкъл материал е непочтено.

Водещи

Най-четени