Как Марая Кери свали 30 кг за 6 месеца 14.07 | 12:08

Година и няколко месеца след края на бременността си звездата изглежда все по-добре

От Нели Минчева

Всички, които следят новините около световния шоубизнес, знаят, че преди около година Марая Кери роди близнаци. Дългоочаквани бебета, които донесоха много радост на известната певица и нейния съпруг Ник Кенън. 

Бременността обаче донесе на Марая и допълнителни над 35 кг, с които звездата се бори след раждането. Рязкото увеличение на теглото ѝ съвсем не се дължи на безконтролно хранене. Певицата сподели, че е направила спонтанен аборт малко след сватбата си с Кенън, а следващата ѝ бременност била особено тежка: не трябвало да се движи, приемала купища витамини и минерали, а на всичкото отгоре хормоните й тотално откачили.

Марая призна, че се чувствала като балон през последните два месеца преди раждането: "Подувах се с всяка изминала минута! Беше истински кошмар, защото не можех да ходя, а в същото време ми беше неудобно да седя или да лежа".

Година и няколко месеца след края на бременността си обаче Кери изглежда все по-добре и това отдава до голяма степен на специална диета, за която разказва сайтът за здравословен начин на живот FitWell.bg.

Още в края на миналата година певицата сподели в шоуто на Роузи О'Донъл, че е отслабнала с 30 килограма за шест месеца. Тайната се крие в хранителния режим, индивидуално разработен за нея от "Джени Крейг" – програма, която носи името на своята създателка.

"Джени", както е известна компанията сега, стартира в Австралия през 1983 г., а две години по-късно стъпва на американска земя. Днес тя е част от Nestlé Nutrition и оперира още в Нова Зеландия, Канада, Франция, Великобритания и Пуерто Рико.

Системата предлага индивидуален подход в борбата с килограмите и задържането на резултатите, като комбинира консултации с диетолози и нутриционисти, меню с богат асортимент от замразени и други храни, както и изготвяне на персонални тренировъчни схеми.

Марая Кери първо се среща с диетолог, който прави режим, съобразен с тежката ѝ бременност. Дневният прием на калории е ограничен до 1500, разпределени максимално балансирано между основните макронутриенти: превес има протеинът, следван от въглехидратите и мазнините.

Певицата отслабна с около 20 килограма само за 3 месеца, тъй като голяма част от тях били под формата на задържана в тялото вода. След още 3 месеца, до тази пролет, общата равносметка е минус 30 килограма, корица на списание Shape и видимо отлична форма.

Кери не пропусна да отбележи, че след раждането на близнаците ролята на диетата ѝ е от решаващо значение в борбата с излишното тегло. "Вече обаче не става дума за това как изглеждам, а за това дали съм здрава. А доброто здраве ми гарантира по-високо качество на живот и по-пълноценно прекарано време със семейството ми", отбелязва певицата.

Още по темата "здравословно хранене" във FitWell.bg:

Диетата на Синди Крауфорд

Тайните на патладжана

Шоколадова защита срещу слънцето

Водещи

Най-четени