Отиде си продуцентът на филмите "Кръстникът" и "Апокалипсис сега" 22.05 | 18:45

Фред Рус почина на 89-годишна възраст, четири дни преди да навърши 90

От Ани Романова

Продуцентът на "Кръстникът" II и "Кръстникът" III Фред Рус почина на 89-годишна възраст, четири дни преди да навърши 90, съобщава НОВА. Той работи цели 50 години с режисьора Франсис Форд Копола. Заедно създават още един от шедьоврите в киното - "Апокалипсис сега", в който участва Марлон Брандо.

Рус и Копола са продуценти на филмите "Разговорът" с Джейн Хекман и Харисън Форд, "Аутсайдерите", "Котън клуб" с Ричърд Гиър и Никълъс Кейдж, и други. Той е и кастинг директор на последния хит на Копола "Мегалополис" с Адам Драйвър.

Фред Рус има две номинации за "Оскар" за филмите "Кръстникът" II и "Апокалипсис сега", и е носител на много награди.

Той също е изпълнителен продуцент на филмите на София Копола, включително "Изгубени в превода" с Бил Мъри и Скарлет Йохансон, "Мария Антоанета" с Кирстен Дънст, Том Харди и Джейми Дорнан, "Измамените" с Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст и Ели Фанинг, както и на и миналогодишната лента "Присила" с Джейкъб Елорди, която е базирана на мемоарите "Елвис и аз" на Присила Пресли.

Среброкосият Рус е определян като "консилиери" на Копола и е известен с проницателното си око, което помага са избере най-подходящите актьори за филмите, които създават.

 

 

Водещи

Най-четени