Левски без Божинов, но с Крумов в реванша с Ботев 18.03 | 19:00

Дъстли Мюлдер също аут за визитата на "канарчетата"

От Даниел Любомиров

Един от най-сърцатите играчи на Левски Пламен Крумов бе включен в групата на "сините" за отговорното гостуване на Ботев в Пловдив за мача реванш от четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

Очаквано обаче от състава отпадат контузените Валери Божинов и Дъстли Мюлдер, които реализираха красиви попадения за победата с 3:1 над "канарчетата" в първия мач на стадион "Георги Аспарухов". Божинов има разкъсани влакна в корема и ще бъде аут за около месец, а състоянието на Мюлдер е подобно - той е с травма на крака и също се очаква да бъде извън строя поне 3 седмици.

Старши треньорът на 26-кратните шампиони Антони Здравков се опасяваше, че няма да може да разчита и на взетия от Берое Пламен Крумов, тъй като вчера той пропусна тренировката на своите съотборници.

Крумов се включи в мача с ЦСКА, въпреки че страдаше от три различни травми – удар в главата от Павел Чмовш на тренировка, счупена кост на дланта и отделна контузия в коляното.

В днешното занимание на "сините" обаче Крумов не само е тренирал пълноценно, но и е уверил наставника, че ще има възможността да помогне на тима си, макар и не за пълни 90 минути.

Мачът е утре от 14,00 часа в Пловдив.

Водещи

Най-четени