9 малки стъпки за по-щастлив живот 20.05 | 09:23

Съвети, толкова простички, но ефективни, че не биха се опрели на никого

От iNews.bg

Хората са свикнали да възприемат щастието като нещо необозримо, магическо и труднодостъпно. Смятаме, че то се открива по-трудно от светия Граал, а че онези, които са докоснати от него са хвърлили три пъти шестица от заровете на Съдбата и се броят на пръсти.

Всъщност, щастието се крие в малките стъпки за постигането му. "Не за края мислете, а за самият път", казват древните философи. Щастието се крие в най-обикновените неща от живота и всъщност всеки би могъл да го постигне – стига да го пожелае.

Предлагаме ви 9 прости стъпки за един по-щастлив живот. За малцина те са нещо неизпълнимо...

1. Осъзнайте какво е онова, което ви прави щастливи. Всеки има уникално виждане за това какво е щастие и това, което прави един човек щастлив, може да бъде много различно от това, което прави някой друг щастлив. Отдайте се на вашата индивидуалност и не се притеснявайте дали вашите желания са сравними с тези на вашите познати.

2. Съставете си план за постигане на целите, които биха ви направили щастливи. Много е вероятно настроението ви да се приповдигне, докато преследвате дадена цел, защото ще се почувствате добре от себе си. Ще ви е приятно че полагате нещо, което ще ви достави положителни емоции.

3. Заобиколете се със щастливи хора. Лесно е да започнете да мислите негативно, когато сте заобиколени от хора, които мислят по този начин. По тази логика, ако сте заобиколени с радостни люде, то те ще влияят на емоционалното ви състояние точно по този начин.

4. Когато назрее проблем, опитайте се да стигнете до някакво решение, вместо да се въргаляте в самосъжаление. Истински щастливите хора не си позволяват някакви пречки да нарушат емоционалния им баланс, защото са наясно, че с малко мисъл, те биха могли да обърнат обстоятелствата в своя полза.

5. Прекарвайте по няколко минути всеки ден, мислейки си за нещата, които ви правят щастливи. Тези мисли ще ви накарат да се фокусирате върху позитивните неща в живота ви и това неминуемо ще донесе повече щастие в него.

6. Също така, много е важно да отделяте по малко време всеки ден, за да правите нещо хубаво за себе си. Независимо дали ще се поглезите с хубава вечеря, ще вземете дълга, релаксираща вана или просто ще прекарате няколко екстра минутки пред огледалото, вие подсъзнателно ще се настройвате на положителни вълни и настроението ви ще се оправи значително.

7. Да извличаш смешното от всяка ситуация също води към щастие. Наистина, има моменти, които наистина те правят сериозен и притеснен, но дори в тях, трябва поне да се опиташ да откриеш забавното и да се посмееш. Така се издигаш над ситуацията и тя губи своята тежест.

8. Здравето също указва големи последствия върху щастието (както между впрочем и обратното). Ако имате свръхтегло и не правите нищо по въпроса или ако не се храните с питателна храна, може да си докарате големи проблеми, а от там и негативна нагласа. Упражненията и движението, от своя страна отделят едорфини, които знаем, повишават чувството за щастие.

9. Накрая, много е важно да осъзнаете, че заслужавате щастие. Онези, които вярват, че не са достойни, подсъзнателно започват да саботират усилията си да го постигнат. Ако е необходимо, казвайте си всеки ден, че заслужавате щастие и си припомняйте тези малки стъпки, за да го постигнете.

Водещи

Най-четени