Американците вярват - Обама ще се справи с инвазия на НЛО 28.06 | 10:14

36% от от американците вярват в извънземни. Биха търсили Хълк и Батман за помощ при нападение

От Диана Цветкова

Извънземните често се надпреварват със супергерои, зомбита и вампири за главно място в сценариите на холивудските филми. Над една трета от американците обаче са убедени, че малките "зелени човечета" наистина съществуват.

Нещо повече - всеки десети американец е сигурен, че е виждал извънземно, показва проучване на National Geographic, цитирано от USA Today.

Резултатите накратко - 17% от американците не вярват в съществуването на извънземни, 36 на сто са на точно обратното мнение, а други 48% не са съвсем сигурни, че има НЛО.

Огромна част от запитаните – около 79%, мислят, че правителството крие от обществото информация за НЛО. Други 55% пък са убедени, че има истински "мъже в черно" и тези агенти обработват хората, които са се срещнали с извънземни форми на живот.

Какво обаче ще се случи, ако извънземните решат да се отбият на Земята?

Близо 65% от американците мислят, че президентът Барак Обама би се справил с една потенциална инвазия на извънземни по-добре от опонента му в кандидатпрезидентската надпревара Мит Ромни.

Ако гневни извънземни нападнат Земята, 21% от запитаните биха призовали Хълк да се справи с тях, 12 на сто ще разчитат на Батман, а 8% биха потърсили помощ от Спайдърмен.

22% от запитаните казват, че ще се опитат да се сприятелят с извънземните, 15% - че ще побегнат, 13 на сто – ще се заключат вкъщи, а само 2% ще се опитат да наранят космическите неприятели.

"Искахме да измерим пулса на обществото. Искахме да разберем какво мислят американците за НЛО – в какво вярват и каква е ролята на съвременната поп култура в мисленето им", казва Брад Денсър, вицепрезидент на National Geographic.

Водещи