Идиотските трикове за красота на звездите 30.05 | 15:07

Експерти коментират добри ли са наистина идеите им

От Мартина Панайотова

В миналото дамите са поддържали външния си вид с какви ли не странни методи като кални бани, маски за лице с пот, очни линии с отрова и прочее. Някои от съвременните знаменитости обаче не им отстъпват по странни приумици в опит да се разкрасят.

Ето какво гласят някои от тях, както и коментарите на експерти от козметичната и коафьорската сфера.

Миранда Кер например постига блясък около очите, ползвайки балсам за устни "Това наистина действа, само трябва да използвате натурален продукт. Ако изберете блясък за устни, той ще запуши порите ви и освен това ще бъде твърде лепкав", казва популярната в Ню Йорк гримьорка Стефани Сият. Нейният съвет е балсамът да се нанесе във вътрешните ъгълчета на очите.

Миранда Кер си извива миглите с лъжица – експертите са на мнение, че така очите наистина ще изглеждат по-големи, така че методът е оправдан. А за още по-добри резултати, съветват те, подръжте лъжицата под гореща вода или я подухайте за малко със сешоара. Дръжте я с вдлъбнатата страна нагоре, притиснете с палец миглите към извивката и издърпайте.

Снуки използва котешка тоалетна вместо ексфолираща маска за лице – това категорично не се препоръчва. Макар котешката тоалетна да изглежда като хубава глинена маска, всъщност в нея се съдържат много по-едри частици, които могат да надраскат кожата и да причинят възпаления. Още повече котешките тоалетни имат дехидратиращ ефект, подчертават експертите, а освен всичко има и нещо особено неприятно – "свежия аромат".

Дженифър Лав Хюит успокоява пъпките с паста за зъби – колкото и популярен да е този трик, специалистите са убедени, че не е подходящ. "Абразивите в пастата за зъби, калциев карбонат например, изсушават пъпките и ги карат да изглеждат по-добре. Но не действат по никакъв начин, за да ви отърват от бактериите, а ароматизаторите в козметичния продукт ще възпалят кожата ви."

Тери Хачър от "Отчаяни съпруги" се къпе с вино за по-мека кожа – въпреки че червеното вино във ваната е ефективно заради винената киселина и ексфолиращия ѝ ефект, експертите съветват този метод да не влиза в употреба. Отрицанието им по-скоро идва от факта, че за да се постигне необходимият ефект, е необходимо да се инвестира в цели няколко бутилки, а те са скъпи. В допълнение към това – питието може да раздразни дори миниатюрните драскотини по тялото.

До какви трикове прибягват Лейди Гага, Лиса Рина, Катрин Зита-Джоунс и Денис Ричардс прочетете на Jenite.bg

Водещи

Най-четени