На кои българи ще стискаме палци в Сочи днес?* 11.02 | 07:44

България чака добри резултати от родните ски бегачи

От Божидар Азманов

Днес на Зимните Олимпийски игри в Сочи българското участие ще бъде скромно.

Родината ще бъде представена от представителите ни в ски бягането. Антония Григорова-Бургова и Теодора Малчева ще участват в квлификациите на женския спринт, който стартира от 12 часа българско време.

За 12:25 минути пък е насрочена същата дисциплина при мъжете. Там с българските участници се разигра голяма драма се разигра с участниците ни при мъжете. В състезанието трябваше да стартират Веселин Цинзов и Андрей Гридин. Вчера от треньорския щаб на България съобщиха, че по всяка вероятност от двамата българи само Цинзов ще стартира. Гридин ще помага при тестването, тъй като и без това не е много силен с класческата стъпка.

Тази сутрин обаче Цинзов не попадна в стартовия списък, а причината за това все още не е ясна. На негово място все пак ще стартира Андрей Гридин. Никой от българския лагер не е дал обяснение за промяната.

В скиатлона в неделя Веселин Цинзов остана едва 53-и с време  1:14:12.0 на 5 минути, 56.6 секунди от победителя Дарио Колоня от Швейцария, докато  Андрей Гридин завърши на 57-о място с време 1:15:44.7.

При дамите Антония Григорова-Бургова вече дебютира на в Сочи. Тя участва в скиатлона, където завърши 56-а с време 55:3.4 минути. За Теодора Малчева това ще е първи старт в Сочи.

България можеше да има и трети представител днес, но Десислава Стоянова остана на 61-ва позиция спринта на 7,5 километра и не се класира за днешното преследване.

На XXII-ите Зимни Олимпийски игри днес ще бъдат раздадени 8 комплекта медали – освен двата в ски бягането и този в биатлона, ще стане ясен шампионът в ските свободен стил, където днес при жените е надпреварата в дисциплината слопустайл и къни бягането – на 500 метра при жените.

Днес са и финалите на едноместна шейна при жените, халфпайп при сноубордистите и скоковете от малка шанца при жените.

* Информацията е обновена в 09:10 часа.

Водещи

Най-четени