Кирил Петков кърти: Борисов да се покае и да моли за прошка! 03.07 | 15:40

Нужни са реални реформи, а не празни думи

От iNews

В дебатите преди гласуването на новия Кабинет "Желязков", съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков изрази остра критика към изказването на Бойко Борисов. Петков заяви, че предложението на Борисов за прекратяване на дебатите и искане на прошка би било конструктивно, ако Борисов беше поискал прошка за годините, през които съдебната реформа не е била реализирана, и ако беше признал грешките си относно неефективната работа на службите на България.

"Ако Борисов беше казал: "покайвам се, че развалих уговорката и че два пъти свалих редовно правителство, което имаше всички шансове да напредне България още повече", тогава предложението му щеше да има реална стойност," отбеляза Петков.

Кирил Петков използва платформата на дебатите, за да се обърне директно към българските избиратели и да признае грешките на своята партия по време на предишния мандат. Той се извини за това, че реформите в сигурността и службите не са били поставени като приоритет и че не са успели да достигнат до необходимите реформи в правосъдната система.

"Извинявайте, че в предишния наш шанс не сложихме тези реформи като приоритет - реформите в сигурността и службите; извинявам се, че не можахме да достигнем до реформите в правосъдната система; съжалявам, че не успяхме да стигнем в отделните комисии и служби на държавата, които могат да направят живота ни по-добър," подчерта Петков.

Без компромиси в реформите

Петков бе категоричен, че неговата партия няма да бъде коалиционен партньор без необходимите реформи. Той потвърди на своите избиратели, че "Продължаваме Промяната" ще работи за антикорупционни политики и проевропейска насоченост, без да прави компромиси.

"Потвърждавам на нашите избиратели, че ще работим за антикорупционни политики, и ще работим проевропейски, и няма да направим компромис в нито една посока," заяви Петков.

Личната подкрепа на избирателите

В края на своето изказване, Петков подчерта значението на личната подкрепа, която е получил от избирателите в София, като отбеляза, че повече хора в столицата са гласували за него с преференции, отколкото за Борисов. Това изказване подчертава решимостта на Петков и неговата партия да продължат с усилията за промяна и реформи, въпреки политическите препятствия.

Водещи

Най-четени