Младенов е готов да дава повече пари за пенсии през 2013 г. 29.10 | 14:07

По думите му това зависи от изпълнението на приходната част на бюджета

От Кремена Бедерева

Стига изпълнението на приходната част на държавния бюджет и общественото осигуряване да продължи да върви добре, вероятно ще можем да заделим средства за увеличение на най-ниските пенсии.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на откриването на новата сграда на областната управа в Монтана, съобщава БТА.

По думите на Младенов повече данни за новото на изпълнението ще има чак в края на ноември.

За увеличение на пенсиите през 2013 година ще бъдат отделени повече от 600 млн. лева. Средното равнище на увеличението ще е с 9,3%, а най-голямото ще е 9,8 на сто. Ще бъдат увеличени както минималната пенсия, така и максималната и социалната, заяви Младенов.

В ремонтираната сграда на областната управа се помещават и други държавни служби и изнесени звена на различни министерства.

Сградата е построена през 1963 г. и до момента не е била ремонтирана основно, заяви областният управител на Монтана Ивайло Петров. Преди да започнат ремонтните дейности от стените са падали големи мраморни плочи, а сградата е била опасна за преминаващите минувачи. До последно тя е била обградена с метални платна.

В момента сградата на областната управа е красива, безопасна и удобна за работа, сподели Петров.

Най-четени