Арестуваха Ребека Брукс 17.07 | 16:25

Във вторник бившият вече шеф на News International трябва да се яви на изслушване в британския парламент

От iNews.bg

Лондонската полиция е арестувала бившият вече директор на британското подразделение на медийната империя News Corp. Ребека Брукс, съобщи БТА като се позова на информация на Sky News. Първоначално от полицията потвърдиха за задържането на още един човек във връзка със скандала за подслушването на телефони на жертви на престъпления и известни личности.

Става дума за 43-годишна жена, уточняват полицаите. На това описание отговаря Ребека Брукс. Малко по-късно говорителят на Брукс коментира, че тя помага в разследавенто, доброволно е отишла в полицейския участък, където е задържана.

В края на седмицата Ребека Брукс подаде оставка от поста си в News International. На 19 юли пък предстои да се изправи пред британските депутати за изслушваен във връзка със скандала.

Брукс обаче няма да бъде сама в британския парламент. Преди ден медийният магнат Рупърт Мърдок и синът му Джеймс потвърдиха, че ще се изправят пред комисията по култура, медии и спорт в британския парламент.

Тримата ще трябва да дадат обяснения по случая, който вече доведе до затварянето на News of the World.

В края на миналата седмица британските депутати призоваха тримата ръководители на News Corp. в парламента, за да изяснят скандалните разкрития от последните седмици. Първоначално имаше съмнения, че Мърдок и синът му ще се явят, тъй като те са американски граждани и разпоредбите на британския парламент за тях са само пожелателни.

В специално писмо до комисията обаче Джеймс Мърдок потвърди присъствието им в парламента на 19 юли. С него той иска и гаранции, че това изслушване няма да подейства предубеждаващо на разследващите случая и прокуратурата.

Водещи

Най-четени