Арестуваха синовете на Хосни Мубарак 13.04 | 08:07

Бившият президент на Египет е приет в болница със сърдечен пристъп

От Елена Коцева

Египетските власти са задържали синовете на бившия президент Хосни Мубарак. Информацията е на говорител на полицията, цитиран от световните агенции.

Заповедта за арест е издадена след като пред съдебната зала, където братята са били разпитвани, тълпа от протестиращи е настоявала за тяхното задържане.

Алаа и Гамал Мубарак са разследвани по обвинения в корупция и във връзка с разгонването на демонстрациите през януари и февруари месец тази година.

Гамал, по-младият син на бившия президент, заемаше един от ръководните постове в управляващата партия и се считаше за приемник на баща си в управлението. Алаа, който е и по-възрастен, се занимаваше с бизнес.

iNews припомня, че 82-годишният Хосни Мубарак подаде оставка на 11 февруари, след 18 дни на народни протести и след 30-годишно управление.

Малко преди оттеглянето си той имаше сериозни здравословни проблеми, претърпя и операция. Вчера Мубарак, който се намира под домашен арест, е приет в болница със сърдечен пристъп. Повече информация за състоянието му не се дава. 

В началото на месец март бившият президент на Египет бе вече призован за разпит по дело за корупция.

Водещи

Най-четени