Tеди Шерингам: В един момент Бербатов ще е нужен на Сър Алекс 24.08 | 11:42

Теди Шерингам даде мнението си за това как евентуално завръщане в Тотнъм би се отразило на кариерата на Димитър Бербатов

От Константин Симидчийски

Английското радио talkSPORT поиска мнението на легендата на Манчестър Юнайтед Теди Шерингам за моментното състояние на тима, както и на конкуренцията в лицето на Челси, Манчестър Сити и Тотнъм. Според Шерингам младите попълнения на "червените дяволи" се представят добре и могат да се развиват в отбора, а Сити е основният претендент за отнемането на титлата от Юнайтед.

Журналистите от радиото попитаха Шерингам дали смята, че Бербатов трябва да се върне в Тотнъм, защото напоследък стана очевидно, че няма да може да играе редовно с екипа на Юнайтед. Самият Шерингам направи точно това през 2001-ва година - той се завърна на "Уайт Харт Лейн", след като прекара четири сезона в тима на Сър Алекс, а през 1997-ма година пристигна на "Олд Трафорд" след пет години, прекарани при "шпорите".

Въпросът към Шерингам: Знам, че Юнайтед няма намерение да продава или да купува играчи, но стана въпрос за неспособността на Тотнъм да отбелязва голове и името на Димитър Бербатов изскочи. Възможно ли е той да направи завръщане на "Уайт Харт Лейн", както самият ти направи и какви биха били проблемите, ако това не се случи?

"Мисля, че Пари Сен-Жермен се интересуваше от Бербатов, но Сър Алекс заяви, че не смята да преговаря с тях", започна Шерингам, вкарал знаменития изравнителен гол срещу Байерн в 91-ата минута на финала в Шампионската лига през 1999-та година. "Според мен, това е защото сезонът отново ще бъде много дълъг, ще има много тежки мачове и той се нуждае от всичките си нападатели и знае, че в един момент ще се нуждае от Бербатов."

"Що се отнася до самия Бербатов, завръщане в Тотнъм ще е стъпка назад, но малка стъпка назад. Тотнъм се развива и ако задържат играчите си, въпреки че не знам дали Модрич ще остане, ще имат много класа, както и Бербатов. Ако искат да станат по-добри, той ще им трябва."